ETT SAMARBETE FÖR MAT, HÄLSA OCH PLANET

Midsona Foodservice är stolt partner till White Guide Junior och utmärkelsen Årets skolmaträtt. Vår medverkan är inte bara en hyllning till de som blir nominerade utan en hyllning till alla som arbetar i skolrestauranger runt om i Sverige och serverar våra barn hållbar mat för både hälsa och planeten. Ni är guld värda. Ett stort tack för det arbete ni gör.

VAR MED OCH TÄVLA OM ÅRETS SKOLRÄTT

År 2013 gavs den första Skolmatsguiden White Guide Junior (WGJ) ut. Då hade WGJ testat närmare 300 skolor och förskolor runt om i Sverige. WGJ hade fått vända i dörren på några ställen där de inte var välkomna och mottogs med tårar på andra ställen där man väntat på att bli uppmärksammad. Målet var inte att övertyga de redan övertygade, målet var att övertyga de motsträviga.

Priset ”Årets Skolmatsrätt” går till den skola som skickar in det vinnande recept som är en favorit hos eleverna. Receptet ska, förutom att vara en favoriträtt, vara gott, hållbart och hälsosamt. ALLA skolor kan delta och för att göra detta ska man maila in:

  • Ett recept anpassat till 100
  • Ett eller flera bra foton av rätten.
  • En kommentar kring hur och varför just denna rätt kom till och varför det är en favorit.

Maila ert bidrag till: ulrika@bergkvistpublishing.se

Vinsten i Årets skolmaträtt 2022 är ett besök av Filip Poon som kommer till er skola och lagar mat i matsalen tillsammans med eleverna.

Under en kväll per år står vinnare från det offentliga köket på scenen och mottager ett pris utifrån den kategori som man tävlat i. Syftet med White Guide Junior är inte enbart tävlingsmomentet utan också att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor och skolor runt om i Sverige.

I våra bedömningar föredrar vi att prata om det naturliga köket, där de som lagar och serverar måltiden utgår från bästa tänkbara råvaror och gedigen kunskap för att ge eleverna en avslappnad, värdig, lärorik och naturlig måltid. Vi premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna men allra viktigast är kärleken till måltiden.

Tidigare vinnare, Sundsvalls kommun, vann 2020 med Ärtiga potatisbullar med fejcon. 

VILL DU VARA MED OCH TÄVLA I WHITE GUIDE JUNIOR - ÅRETS SKOLMATSRÄTT?

Priset kommer att gå till den förskola/skola som skickar in det vinnande receptet. Naturligtvis finns det några saker att tänka på:

Receptet ska vara:
En favorit hos barnen/ungdomarna
• Hållbart
• Hälsosamt

Det ni behöver skicka in senast den 18 juni 2022 är:
• Ett recept anpassat till 100 portioner
• Ange gärna vem som står bakom receptet, person, kök eller kommun, vad ni anser ska stå.
• ett eller flera bra foton av rätten, högupplösta så att de blir bra i tryck.
• En kommentar kring hur och varför just denna rätten kom till och varför det är en favorit.

White guide Junior kommer som enhällig jury utse 10 nominerade (beroende på hur många bidrag som kommer in) varav en vinnare. Midsona Foodservice och White Guide Junior vill gärna få publicera recepten och bilder i våra sociala kanaler och/eller i trycktmaterial efter genomförd prisutdelning, om vi inte får, berätta gärna.

ANMÄL ER PÅ: foodservice@midsona.se