Gör vår klimatberäkning till en fördel på din meny
Dagens matgäster blir mer och mer medvetna om vad de äter och hur deras konsumtion påverkar miljö och koldioxidmängden i atmosfären. Genom att vara tydlig med din klimatberäknade meny blir det enkelt för dina gäster att jämföra både näring, klimatpåverkan och pris mot animaliska alternativ. Din servering får en konkurrensfördel som attraherar dagens mer medvetna gäster. Och resultatet blir en lönsammare servering både för dig, din gäst och planeten.
Alla recept från Midsona Foodservice är klimatberäknade baserade på data från RISE (Research Institutes of Sweden). Klimatdatabasen består av livscykelanalyser för 2000 neutrala produkter. Detta innebär att man tar hänsyn till en livscykel som sträcker sig från odlingen eller uppfödningen fram till att livsmedlet lämnar fabriken, förvaring och transport till grossist och restaurang är inte inkluderar. Klimatavtrycket beräknas som kg CO2e* per kg produkt vilket sedan räknats om till per portion.